11 Eylül 2011

Keçeden Kalem Süsü Yaptım Nasıl Olmuş? :)



Elimde sadece 2 renk kalan ve artan keçelerim vardı uzun zamandır ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma kalem süsü geldi. Kırtasiye delisi bir insan olarak kırtasiye ihtiyaçlarımı okul sıralarında bırakmadım. Halen en çok sevdiğim alışveriş çeşidi kırtasiyedir. Okul zamanı sanki okula gidecekmişim gibi mağazalarda kırtasiye reyonlarına koşarım!!!! Tutabilene aşk olsun :) Hal böyle olunca kalem süsü yapmak keçeden normal bir çalışma yapmaktan(önce aklıma bozuk para için cüzdan gelmişti)  daha da zevkli oldu. Şimdi onları kalemlerime takıp yazı yazacağım durumlar yaratıyorum :) Şimdi de sizlere nasıl yaptığımı anlatayım hem şablonumda var :)

 Baykuşlu Kalem Süsü


İlk önce şablondan başlayalım.





Öncelikle ister şablonu çizin ister yazıcıdan çıktısını alıp kesin.



Kestiğiim şablonları keçenin üstüne koydum ve onları da kestim.


Daha sonra baykuşun burnu için  bir üçgen kesip beyaz keçe olduğu için boyadım. Kanatlarıda burnuda yapıştırıcı ile gövdeye (ön) yapıştırdım.


Pembe iplik ile çevresinden dikip ön ve arka gövdeyi birleştirdim. Hemde klasik keçe dikişi yapmaya çalıştım. (dikiş işini hiç beceremem eminimki sizin dikişiniz daha daha güzel olacak ama benide mazur görün elbet bir gün iyi dikişlerim olacak biliyorum :) )
Ancak dikerken kalemin gireceği yarım cmlik bir yeri açık bıraktım daha sonra dikişe devam ettim zaten bu ölçülerde baykuşun 2 kanadının arası yarım cm oluyor.


Son olarakta ben gözler için pembe ve turuncu tahta boncuklarımı kullandım.




Ve işte bitti. Güle güle kullanın.


Buda baykuşun arkadaşı cupcake onunda yapımı diğer yazımda olacak :))



2 yorum:

okuyan dedi ki...

çok beğendim... fotoğraflarla güzel anlatımın için de teşekkürler:)
sevgiler...

gps87 dedi ki...

beğenmenize çok sevindim teşekkürler :)